Úvod

Nebojte se tapet

Tapety jsou opět v módě a nepřeberná nabídka barev, materiálů a vzorů je ideální možností pro doladění interiéru. A tak nejen kutilové se mohou pustit do příjemných změn. Aby pro vás byla práce radostí a výsledek dokonalý, přinášíme pár užitečných rad pro výběr a lepení tapet


Prvním krokem k vysněné změně interiéru a dokonalému výsledku je výběr tapety. Lepší je samozřejmě vybírat kvalitní pevné tapety, které se netrhají a práce s nimi je podstatně snadnější. Vzory a barvy již závisí na představách kupujícího.

Při výběru tapety je nutné brát v úvahu podmínky, v nichž bude používána. Například zvolit omyvatelnou tapetu, pokud bude vystavena nečistotám a mastnotě. Je také dobré vědět, že z každé role o délce 10,05 m a šířce 0,53 m tapety získáte 3–4 pásy. Pokud změříte výšku svých stěn a vypočítáte, kolik potřebujete pásů o šířce 0,53 m, vyjde vám, kolik musíte koupit rolí tapety. Také musíte brát v potah tzv. „přesah“ tapety, tzn. o kolik cm je nutno tapetu při lepení následujícího pásu posunout, aby navazoval vzor.

moderni kvalitni tapety

A nyní je již možné pustit se do samotného tapetování. Před celým procesem je nutné očistit, zatmelit a v případě hrubších stěn i vystěrkovat stěnu. Také je potřeba odstranit kryty zásuvek a vypínačů. Novinkou je, že lepidlo je možné nanášet přímo na stěnu, ideálně válečkem. Jen v těžko dostupných místech je nutné použít štětec. Předem odměřený pás nalepte odshora s malým přesahem. První pás musí být nalepen zcela přesně, proto použijte olovnici nebo vodováhu. Další pásy napojujte vždy dle vzoru. Jakmile je tapeta nalepena, vyhlaďte tapetovacím kartáčem nebo hladítkem. Přebytek lepidla a vzduchové bubliny musejí být dokonale vytlačeny. Tapetu u stropu a u podlahy seřízněte pomocí ostrého nože a široké špachtle. A pak už jen zbývá vyříznout otvory na zásuvky a užívat si nové podoby svého domova.

postup tapetovani

Inspirace
Nejnovější kolekce Royal CLASSIC tapet z řady Fiona představuje nádherné setkání současnosti a minulosti. Propojuje estetiku a barevnou škálu minulosti s jednoduchými a přitom nasycenými vzory současnosti v odvážné interpretaci klasického stylu. Vyznačuje se květinovými vzory v nových verzích, které sjednocují starší stylovou výzdobu a moderní jednoduchost. Nasycené vzory tmavých barev konstrastují se sbírkou světlých odstínů, které si pohrávají s jemností, přísně stylizovanými pruhy a medailony.
Tato kolekce je ideálním řešením pro stěny a pokoje, kde je vyžadována vyzrálá elegance se stylovým nádechem minulosti v nové moderní interpretaci.

seda tapeta s bilou orchideí

O společnosti JanoCo s.r.o.

Společnost JanoCo s.r.o. je distributorem produktů společnosti Flügger A/S, která byla založena v roce 1783 v Německu a v roce 1890 v Dánsku. Od roku 1948 je Flügger A/S dánskou firmou, která se věnuje vývoji a prodeji nátěrových hmot. Za 220 let své existence společnost založila 600 obchodů v 7 zemích a disponuje pěti výrobními závody ve Skandinávii. Dnes zaměstnává 1400 zaměstnanců v Evropě a její obrat dosahuje 6 miliard ročně. Ve svém sortimentu má společnost kromě tapet zejména produkty na ochranu dřeva v exteriéru a interiéru, malířské nátěry, produkty na ochranu kovů a fasádní barvy. Pro bližší produktové informace navšitivte naše webové stránky www.flugger.cz
JanoCo logo



hneda tapeta
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze