Rekonstrukce domu krok za krokem

Nové rozvody vody

V tomto dílu našeho seriálu Rekonstrukce domu krok za krokem se věnujeme na kompletně nové rozvody vody a na významné aspekty, které s jejich realizací souvisí.


Než se pustíte do rozvodů
Než se pustíte do nových rozvodů vody, vyplatí se, zjistit si co nejvíce informací o materiálech, stejně jako o hotových produktech různých výrobců. Zde nejde pouze o srovnání kvalitativních rozdílů, ale také o cenovou relaci. Jednotlivé cenové nabídky kvalitativně srovnatelných výrobků se totiž často výrazně cenově liší. Dobře informovaný zákazník tak může ušetřit nejen tisíce, ale celé desetitisíce korun. Pokud jde o firmu, v praxi se osvědčuje, zadat si na firmu poptávku, optat se známých, přeci jenom dobrá zkušenost je tou nejlepší referencí.


Potrubí a rozvody

A jak tedy naše rekonstrukce probíhala? Staré zrezlé potrubí nahradilo moderní potrubí z odolného plastu.

staré rozvody vody

rozvody vody

Rozvody vody jsou provedené tak, aby teplá voda v potrubí cirkulovala (tzv. zpátečka). Toto řešení zajišťuje, že při otevření kohoutku již nemusíme čekat, než nám odteče studená voda z potrubí. Jinými slovy teplá voda z potrubí je vždy připravena k použití. V rámci budování rozvodů jsme rovněž zabudovali dva nové nezamrzné ventily na fasádu domu. Jejich hlavní výhodou je, že se na zimu nemusí vypouštět. Princip nezamrzných ventilů spočívá v tom, že se voda uzavírá v domě, kde je teplota pohybující se nad bodem mrazu.


nezamrzny ventil
Praktický nezámrzný ventil

Nová toaleta
Pro novou toaletu jsme pořídili moderní montážní prvek Duofix pro závěsné WC Geberit s nádržkou do stěny, která šetří cenné místo, s praktickým ovládáním zepředu. Velkou výhodu systému Geberit představuje více možností montáže.

geberit

Montáž lze provádět mokrým, ale také suchým procesem. Právě suchý proces byl zvolen v případě naší rekonstrukce. Velice šikovným doplňkem tohoto řešení je možnost externího připojení odsávání zápachu přímo z mísy.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze