Úvod

Svítidla a osvětlení

Osvětlení významně ovlivňuje atmosféru každého bydlení. Při jeho výběru bychom měli vycházet především z charakteru jednotlivých místností a v nich prováděných činností. Další důležité aspekty představuje energetická spotřeba, bezpečnost, komfort ovládání a design. Seriál Svítidla a osvětlení Vás seznámí s nejnovějšími trendy v osvětlení, přinese Vám spoustu inspirativních tipů a pomůže s výběrem svítidel.


Seriál článků, který poradí

Současná nabídka svítidel na trhu je natolik bohatá, že není vůbec snadné se v ní zorientovat, a zvolit vhodné osvětlovací prvky pro naše bydlení.

Základními předpoklady jejich správné jsou:

• přehled o druzích světelných zdrojů a jejich energetické náročnosti
• povědomí o nejnovějších trendech nejen v oblasti designu, ale i ovládání
• schopnost rozeznat kvalitní výrobky
• znalost jednotlivých typů svítidel
• znalost osvětlovacího schématu
• vhodnost umístění svítidel do jednotlivých prostor z hlediska efektivity, zdraví a bezpečnosti


Abychom Vám pomohli s výběrem svítidel pro Vaše bydlení, připravili jsme seriál článků, který poradí: Svítidla a osvětlení.


Jak vybírat osvětlení

Při výběru osvětlení bychom vždy měli vycházet z výše uvedených vodítek a z faktu, že každý prostor má svá specifika. Pokud jde o obytné místnosti, zde bychom měli mít minimálně tři typy osvětlení. Centrální, nepřímé a bodové. Centrální svítidlo zajišťuje základní orientaci v místnosti. Nepřímé osvětlení slouží k navození příjemné atmosféry, na rozdíl od bodového, jehož účelem je efektivní osvětlení pracovního prostoru. Výběru osvětlení do jednotlivých obytných místností se budeme věnovat v následujících článcích.

Zdroj foto: selene-artemide.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze