Úvod

Pojištění nemovitosti nepodceňujte. Investice do pojištění se vždy vyplatí

Ačkoli žijeme v době, kdy přírodní katastrofy se staly součástí našich životů, stále se najde pár „hazardérů“, kterým přijde placen pojištění nemovitosti jako zbytečný výdaj. Žít v domněnce: „Mně se to nemůže stát, to se stává těm okolo.“ se nevyplatilo již mnoha majitelům nemovitostí a to nejen kvůli živelným pohromám.


Rozdíl mezi pojištěním nemovitosti a pojištěním domácnosti

Hodně pojištěnců si plete pojištění nemovitosti a pojištění domácnosti, jde však o odlišné služby pojišťoven. Pojištění nemovitosti se vztahuje pouze na stavu jako takovou - zdi, podlahy, stropy, zárubně a další věci, které jsou k ní napevno přidělané a nelze je odnést. Naproti tomu pojištění domácnosti chrání zařízení domu či bytu – nábytek, elektroniku, uschované sportovní vybavení apod.

K pojištění nemovitosti vede hned několik důvodů

Každé pojištění má své opodstatnění a u pojištění nemovitosti je to stejné.

Ochrana vašeho majetku

Hlavní funkcí pojištění majetku je ochrana vašeho majetku, konkrétně vaší nemovitosti.
Ochrana vašeho majetku chrání před všemi druhy rizik škod způsobených požárem, přírodní katastrofou nebo jinými faktory. Společně s pojištěním domácnosti chrání také riziko ztráty v důsledku krádeže nebo jiných trestných činů, jakož i další druhy rizik narušení. Chraňte své bydlení dobrým pojištěním.

Získáte pocit bezpečí

Existence ochrany majetku proti nejistým rizikům ztráty, jako je požár, přírodní katastrofa, krádež atd., vám jako vlastníkovi majetku určitě poskytne klid a důvěru. Pokud by tato rizika nastala a vy utrpíte ztráty, pojišťovna určitě poskytne odpovídající náhradu. Nejde jen o vaši ochranu, ale také o bezpečí vašich blízkých.

Kompenzace za poškození nebo ztrátu budovy či majetku

Pojištění majetku poskytuje náhradu za jakékoli poškození nebo ztrátu vašeho majetku. Podmínkou odškodnění je, že ztráta není způsobena vaší vlastní nedbalostí.

Zajištění financí na opravu

Představte si, že shoří váš dům i se vším, co je uvnitř. Určitě utrpíte obrovské finanční ztráty. Náklady na stavbu nebo rekonstrukci nemovitostí jsou jistě značné.
Pojištění nemovitosti a domácnosti poskytuje náhradu za tuto ztrátu, takže vaše finanční situace zůstane zachráněná a vy můžete v klidu spát.

Využijte výhod online pojištění

Pryč jsou doby, kdy lidé trávili mnoho času na pobočkách pojišťoven a snažili se pochopit a vybrat, která varianta pojištění je pravá právě pro jejich nemovitost. Pryč jsou také doby, kdy pracovník pojišťovny navštěvoval své „klienty“ a často byl neodbytný.

Zadejte své údaje a parametry nemovitosti a systém vyhodnotí, které pojištění je pro vás nejvíce efektivní. Vše bez stresu, z pohodlí vašeho domova s časem na rozmyšlenou, zda nabídku přijmout či nikoli.

Zdroj obrázku: Andrey_Popov / Shutterstock.com
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze