Úvod

Rekonstruujete byt? Dejte si pozor na časté chyby!

Rekonstrukce bytu je složitý zásah, který je náročný jak z hlediska vynaloženého času, tak samozřejmě i z hlediska investovaných financí. Někdy se do rekonstrukce pouštíme, protože chceme stávající bydlení vylepšit. Jindy zase proto, že si to aktuální stav nemovitosti vyžaduje.


Mnoho lidí si myslí, že rekonstrukce může bytu jen prospět. Jenže pak se dopustí chyb, které jsou spíše ke škodě, nežli k užitku. Pakliže i vy plánujete rekonstrukci bytu, měli byste si přečíst náš dnešní článek! Díky němu budete vědět, jakým chybám se při renovaci vyhnout a ušetřit si tak spoustu starostí.

Chyba první: nemáte představu, plán ani rozpočet!
Na samotném začátku je potřeba udělat tři věci: mít představu o rekonstrukci, tu proměnit v jasně dané plány, celé to „hodit“ na papír a pořádně zkalkulovat. Vzhledem k tomu, že rekonstrukce není zadarmo, je určitě potřeba mít jasnou představu o finančním rozpočtu a toho se držet. Pak byste totiž velmi brzy mohli narazit na problém, že práce stojí a peníze nejsou.

finance

Chyba druhá: nehledíte nalevo, napravo a prostě jednáte!
Mezi obývákem a jídelnou chcete mít pár centimetrů tlustou příčku a v ní proražené dveře. Myslíte si, že tím přispějete k zajímavějšímu řešení interiéru. Tak prostě vezmete do ruky kladivo a do zdi uděláte díru. A vůbec nepřemýšlíte nad tím, kolik škody byste mohli napáchat. Dejte si pozor na neodborné zásahy do statiky, problémy se sice nemusí projevit hned (stěna vám asi hned nespadne na hlavu), ale postupem času se projeví - konstrukce se může začít pohybovat a tím pádem se i zřítit.

rekonstrukce bydleni

Chyba třetí: snažíte se ušetřit za každou cenu!
Uspořit peníze je sice lákavá vidina, ovšem nikoli na základně snížení kvality. Pokud při rekonstrukci bytu hledíte akorát na to, kde ušetřit pár korun a jednáte tak na úkor kvality materiálů nebo postupů, pak se připravte, že vás to ve finále může přijít draho.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze