Úvod

Rostliny do stínu

Ne každá rostlina miluje slunná místa. Bergénie, bohyška, jahodka indická, anebo kakost, to jsou příklady stínomilných rostlin, které by na přímém slunci trpěly. Dopřejte jim tedy stín, který potřebují.


Bergénie 
Bergénie je mohutná rostlina. Její velké, tuhé a okrouhlé listy vyvolávají dojem mimořádné odolnosti. Přímé slunce však bergéniím nedělá dobře. Kvete od jara do léta růžovými květy na dlouhých silných stoncích. 

Bohyška
Bohyška se pyšní krásnými vzorovanými listy a hrozny bílých až fialových květů. Zasadit ji můžete do stínu stromů, anebo k zahradnímu jezírku. 

Kakosty
Husté porosty kakostů dokážou vytvořit velmi příjemná zákoutí. Jejich květy se pyšní různými barvami, od bílé, přes růžovou, fialkovou, až po modrou. Pokud byste chtěli pěstovat kakosty i mimo stín, máme pro Vás dobrou zprávu. Existují totiž druhy vhodné na slunečná stanoviště. 

Jahodka indická
Jahodka indická skutečně pochází z Asie, ne však z Indie, ale z Japonska a Číny. Jahodníku se však skutečně podobá. Bohužel její plody nejsou jedlé. O to krásněji však kvete. Stinné kouty Vaší zahrady oživí žlutými kvítky.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze