Úvod

Technologie litých podlah přináší úsporu času i nákladů

Stavíte nebo rekonstruujete a chcete přitom ušetřit čas, energii i peníze? Lité anhydritové, sádrové nebo cementové podlahy Vám ve srovnání s klasickými betonovými potěry přinesou mnoho výhod.


Lité podlahy šetří práci 
Lité podlahy se stále těší rostoucí oblibě mezi stavebníky, stejně jako mezi majiteli domů. Mezi jejich hlavní přednosti patří úspora času, energie i nákladů. Ve srovnání s klasickými betonovými potěry jsou lité anhydritové, sádrové potěry a cementové podlahy rychle hotové a rovné, takže na ně můžete rovnou položit podlahovou krytinu. Dále stojí za zmínku, že anhydritová podlaha nevyžaduje žádné dodatečné úpravy, jako je broušení. 

Vyšší komfort užívání
Pokud jde o komfort užívání, zde oceníte především hladký a rovný povrch, který eliminuje případné problémy s nerovnostmi nábytku. Jinými slovy, pokud zvolíte některou z těchto litých podlah, na podkládání stolu či jiných kusů nábytku z důvodu křivé podlahy můžete v klidu zapomenout.

                      

Hotové lité směsi
Předním výrobcem litých hotových směsí v  je společnost CEMEX. Řeč bude především o přednostech jeho směsi na bázi síranu vápenatého neboli anhydritu (AnhyLevel) a sádrovém potěru (AlfaLevel). Směs na bázi cementu (CemLevel) byla oceněna čestným uznáním v soutěži Stavební výrobek roku 2010. Kromě výhod, které Vám nyní popíšeme, je důležité zmínit, že CEMEX dodává na stavbu již hotové směsi, které lze okamžitě použít. 

Úspora času i nákladů
Samonivelační schopnost tekuté směsi je jednou z hlavních výhod, se kterou souvisí další výhoda, a to velmi rychlá a snadná pokládka. A cena? Na první pohled se může zdát cena lité podlahy ve srovnání s běžným cementovým potěrem poněkud vyšší, ale je třeba si uvědomit, že zde odpadá celá řada nákladů, zejména na spotřebované množství materiálu a jeho skladování. Ještě větší úsporu nákladů lze spatřovat v procesu instalace finální nášlapné vrstvy, nemusíte zde provádět stěrkování a další práce. Díky tomu můžete na podlahu vstoupit již 24 hodin po pokládce.

 

Možnost pokládky beze spár
Nespornou výhodou anhydritové podlahy je možnost pokládky velké plochy bez dilatačních spár. Vzhledem k vysoké tekutosti směsi jí bez problémů vyplníte i těžko dostupná místa, která jsou noční můrou všech podlahářů.

Ideální pro vyhřívané podlahy
Právě díky bezproblémovému proniknutí i do těžko dostupných míst je litá směs ideální pro vyhřívané podlahy. Zde se používají dvě směsi, a to buď AnhyLevel, anebo AlfaLevel. Obě totiž vytvářejí homogenní strukturu s minimem vzduchových pórů a výbornou tepelnou vodivostí. 

 

Prostor pro lepší izolaci
AnhyLevel nebo AlfaLevel lze použít, i když neplánujete vyhřívanou podlahu. V tomto případě oceníte snížení tloušťky oproti klasickému potěru až o 40 %. Uspořený prostor lze pak využít k důkladnější tepelné a akustické izolaci, aniž by se tím snížila konstrukční výška místnosti. Vhodným tepelně izolačním materiálem je PoroFlow, tekutá vyrovnávací směs na bázi cementu, technické pěny a polystyrénových kuliček. Z důvodu eliminace nedostatku místa na stavbě, stejně jako obav z přílišného znečištění okolí stavby, se tato směs dodává na staveniště připravená k použití. 

Odborníci ze společnosti CEMEX Vám ochotně pomohou vybrat ten správný materiál pro Vaši stavbu a připraví kalkulaci. Neváhejte a využijte moderní stavební materiály, které vám dodáme z více než 50 betonáren po celé republice.

Více informací o litých směsích a dalších výrobcích najdete na www.specialni-produkty.cz a www.cemex.cz.


Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze