Úvod

Víme, jak vybrat matraci: Matrace by se nám měla přizpůsobit

Znáte nějaký lepší recept na dobití energie, než je zdravý spánek? My také ne. Ovšem pouze za předpokladu, že odpočíváte na správné matraci. Poradíme Vám, jak ji vybrat.


Matrace by se nám měla přizpůsobit
Každý z nás spí v jiné poloze. Někdo na zádech, jiný na boku, anebo na břiše. Ptáte se, která z těchto poloh je optimální? Milí přátelé, žádná. Optimální totiž je, když během spánku polohy střídáme. Střídání poloh při spánku podporuje matrace, která není statická, nýbrž se plynule přizpůsobuje jednotlivým zónám našeho těla. Pokud spíme na nestatické matraci, nezaujímáme během spaní nepřirozenou polohu, netrpíme zhoršeným pohybovým rytmem, a tudíž je náš spánek kvalitní. Takže shrnuto a podtrženo, při volbě Vaší společnice na dobrou noc dejte vždy přednost matraci, která se přizpůsobí Vašemu tělu, a nikoli naopak.

Příliš tepla škodí

Další chybou, které se mnoho z nás dopouští, je spánek na příliš teplém lůžku způsobený tím, že spíme na matraci, která neumožňuje cirkulaci vzduchu. To způsobuje nepropustnost tepla a vlhkosti pod přikrývkou, což má za následek, že se studený vzduch z ovzduší střetává se zpoceným tělem. Nehledě na to, že zde vzniká zvýšené riziko výskytu plísní a ideální podmínky pro množení roztočů.

Na tvrdosti záleží
Poslední klíčovou vlastností je optimální tvrdost, neboť příliš měkká matrace, stejně jako příliš tvrdá matrace, bývá příčinou mnoha zdravotních problémů. Tvrdost se odvíjí od Vaší tělesné váhy a výšky. Jako vodítko se používá tabulka doporučené tvrdosti, kterou najdete na stránkách předního výrobce ortopedických matrací a doplňků pro zdravý spánek www.matrace-vegas.cz.





Nechte si poradit
Jsou libo pěnové, latexové, pružinové, taštičkové, kožené, anebo dřevěné matrace? Račte si vybrat z mnoha cenových relací. Anebo hledáte matrace pro sportovce, kteří se nadměrně potí, pro lidi s nadváhou či snad s nadměrnou tělesnou výškou? Potřebujte poradit s výběrem roštu pod matraci? Žádný problém. Společnost Vegas otevřela první tři značkové prodejny ve střední Evropě, a to v Praze (Zvoncovitá 1, Praha 5, Stodůlky), v Nitře (ZOC Max, Chrenovská 30) a v Popradu (OD Prior, ul. 1.mája 220/19) na Slovensku. Na těchto místech Vám odborně vyškolený personál ochotně poradí s každým detailem ohledně Vašeho komfortního spánku.



Pojistěte svůj zdravý spánek
Svůj zdravý spánek můžete ještě pojistit výběrem vhodného ortopedického polštáře. Dobrá zpráva je, že na www.matrace-vegas.cz, stejně jako ve všech kamenných prodejnách, na Vás kromě matrací a polštářů čekají také postele, rošty, lůžkoviny, povlečení a vše, co patří ke zdravému spánku. Takže nikam jinam už nemusíte. Jen domů, abyste vyzkoušeli svou novou matraci s příslušenstvím.

www.matrace-vegas.cz

Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze