Úvod

Vybíráte čerpadla pro domácí použití? Poradíme Vám.

Vybíráte čerpadlo pro domácí použití? Pokud chcete dobře vybrat, měli byste si před jeho pořízením zodpovědět několik klíčových otázek. K jakému konkrétnímu účelu hodláte zařízení používat, jak často a při jak velkém průtoku.


Na účelu záleží
Čerpadla pro domácí použití mají široké uplatnění. Používají se jako součást topných systémů, k vypouštění bazénů, k zalévání zahrady, anebo k čerpání zatopených prostor, například sklepů. A právě účelu použití je třeba podřídit výběr konkrétního zařízení. S účelem použití je úzce spjato ještě jedno důležité hodnotící kritérium, a to kvalita vody. Pro čerpání čisté vody je vhodný úplně jiný typ zařízení než pro čerpání vody se silným stupněm znečištění.

Četnost použití a průtok

Čemu byste při pořízení čerpadla měli dále věnovat pozornost, to je předpokládaná četnost použití. Pokud použijete čerpadlo dvakrát třikrát do roka, je zbytečné investovat do nákladného zařízení. A naopak. Pokud hodláte čerpadlo často zatěžovat, vyplatí se investice do dražší značky, která je obvykle zárukou delší životnosti. Není to však pravidlem. Když přijde řeč na zatížení čerpadla, je tu ještě jedna důležitá veličina, a tou je objemový průtok. Jestliže zvolíte čerpadlo s nižší hodnotu průtoku, než potřebujete, Vámi požadované hodnoty sice dosáhnete, ale při nižším tlaku, což v praxi znamená, že Vám ze sprchy nebo ze zahradní hadice poteče slabý proud vody.


Kde si určitě vyberete
Čerpadla pro domácí použití mnoha typů v různých cenových relacích od značkových zahraničních i tuzemských výrobců najdete na stránkách dodavatele osvědčeného čerpací techniky www.georgia.cz, který Vám ochotně pomůže s výběrem optimálního řešení pro Vaše bydlení. Poradí Vám také s opravou a servisem čerpadel.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze