Úvod

Vyměňte záclony za rolety!

Vyměňte záclony za rolety! Proč? Protože moderní látkové rolety nejenže skvěle vypadají, ale také mají celou řadu vynikajících užitných vlastností. Navíc se dají využít také tam, kde lze pověsit záclony jen obtížně, anebo vůbec.


Proč látkové rolety

Obliba látkových rolet nestále stoupá. Spojení vynikajících užitných vlastností a pěkného vzhledu představuje hlavní důvod, proč si je pořizuje rostoucí počet majitelů jak moderních, tak tradičních interiérů. Pojďme se nejprve podívat na tento oblíbený prvek stínící techniky z praktického hlediska. Velkou předností látkových rolet je, že dokážou (na rozdíl od záclon) účinně regulovat intenzitu slunečního záření, od decentního stínění, až po úplné zatemnění. Záleží na volbě materiálu. Zatažené rolety samozřejmě chrání interiér nejen před sluncem, ale také před zvědavými pohledy zvenčí. A nelze opomenout ani zdravotní hledisko. Především v domácnostech, kde žijí alergici a astmatici, oceníte rolety z nesavého materiálu, které nechytají prach.

Latkove rolety

Kam chodí slunce, tam patří rolety

Dalším přínosem moderních látkových rolet jsou široké možnosti využití, a to i tam, kde klasické záclony v kombinaci se závěsy buď pověsit nelze, anebo je to velmi obtížné. Ukázkový příklad představují střešní okna, anebo okna atypických tvarů. Rolety na střešní okno nachází své uplatnění především v dětských pokojích a ložnicích. Lze je použít také v koupelně, kde se kvůli zvýšené vlhkosti vzduchu navíc doporučuje volba látek s impregnací proti vodě.

Montáž na křídlo nebo nad okno

A jak je to s montáží? Látkové rolety se montují dvěma způsoby, a to buď na křídlo okna, anebo nad okno. Oba způsoby mají své výhody. Výhodou první z možností je menší časová náročnost. Výhodou montáže nad okno je, že ji lze využít u oken všech rozměrů.

Latkove rolety

Římské rolety - chlouba interiéru

Patříte mezi náročné zákazníky, kteří si potrpí na dokonalý vzhled interiéru? Nechte se inspirovat krásou římských rolet, které si Vás získají svým výjimečným designem – římské rolety se totiž na rozdíl od klasických rolet nenavíjejí, nýbrž skládají směrem vzhůru. Volba látky záleží na Vás. Přední dodavatel stínící techniky www.rolrols.cz má v nabídce širokou paletu krásných dekorativních látek. Stačí si jen vybrat a zútulnit domov podle svých představ.

Rimske rolety
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze