Úvod

Zateplení šikmé střechy? Jednoduše!

Technologie jde stále dopředu a dobrou zprávou je, že stavebnictví drží s novinkami krok. Mnoho majitelů rodinných domů stojí před otázkou, jak nejlépe zateplit střechu. Nedostatečně zateplená střecha propouští snadno chlad a v létě je naopak v domě nesnesitelné horko. (viz. první obrázek) Takovouto střechu je pak nutné rekonstruovat. Navíc některé domy, chaty nebo sruby stojí v nepřístupném terénu, kam se nákladní auto těžko dostane a musí se na přepravu materiálu použít třeba vrtulník.


Jednoduché řešení
Nabízí se jednoduché řešení v podobě izolačních desek PIR od firmy Puren. Jedná se o samostatné desky PIR – tvrdého polyuretanu, které se kladou na bednění nebo přímo na krokve a tvoří tak celistvou tepelněizolační vrstvu bez spárových netěsností a tepelných mostů. Velkou výhodou je nízká hmotnost desek. Izolační deska Puren, která má např. 10 centimetrů (čímž splníte požadavek na zateplení šikmé střechy dle normy) váží pouze 3,5 kilogramů na metr čtvereční a tak nedochází k přetěžování konstrukce střechy ani s použitím těžší střešní krytiny.

pokladka PUR izolace

Desky jsou navíc natolik odolné, že se nepromáčknou nebo jinak nezdeformují pod tíhou krytiny, ani sněhu. Nespornou výhodou této izolace je jednodušší přeprava i samotná manipulace s deskami.
Řešit nemusíte ani životnost materiálu, protože PIR desky dlouhodobě odolávají klimatickým změnám (nevlhnou, ani se nesesedávají). Firma Puren vyvinula tepelné izolační desky, které se dají využít na jakoukoli střechu, ať už plochou či sedlovou.

chata M. R. Stefanika, Brezno
PIR deskami puren je zateplená i střecha horské chaty M. R. Štefánika, Brezno na Slovensku. Na místo se kvůli nepřístupnému terénu a nízké hmotnosti materiálu izolace dopravovala vrtulníkem.

Jak se desky PIR pokládají
Ve většině případů se jedná o zateplení šikmé střechy s pohledovými krokvemi, ale nemusí to být pravidlem. Izolace se pokládá přímo na krokve nebo bednění, tím je střecha zateplena bez tepelných mostů, které tvoří krokve v případě izolace mezi krokvemi. Izolační desky puren PIR mají na vrchní straně navíc integrovanou podstřešní fólii, čímž zajistí požadovanou těsnost podstřeší (pod krytinou) proti zatečení. Pokládka desek je přitom jednoduchá, bezpečná a poměrně rychlá.

izolacni PIR deska

Výhody tepelné izolace Puren
Dobré zateplení střechy přinese jednoznačně úsporu energií, protože jednotlivé desky mají výborné izolační vlastnosti. 
10 cm Puren PIR nahradí minerální vatu v tloušťce 18 cm. Desky jsou nehořlavé, nezatěžují životní prostředí a jsou vysoce odolné proti plísním. Bez obav unesou dospělého člověka bez toho, že by se desky nějakým způsobem zdeformovaly.

Řešíte zateplení své nemovitosti? Obraťte se na odborníky ze společnosti Puren, kde Vám ochotně poradí se správným výběrem tloušťky zateplení a zajistí kvalitní provedení celého díla.

logo puren
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze