Úvod

Živá fasáda pro Vaše zdravé bydlení

Patří zdravé bydlení mezi Vaše hlavní priority? Živá fasáda Vám zajistí zdravý domov. Domovní zdi ošetřené Chytrou izolací zamezují vzniku plísní a díky svým vynikajícím tepelně izolačním vlastnostem se postarají o celoročně příjemné klima při minimálních nákladech.


Nežádoucí vlhkosti lze předejít
Problémy s nadbytečnou vlhkostí, které mohou mít za následek četné zdravotní obtíže, patří mezi nejčastější nešvary konstrukcí rodinných domů. Naštěstí existují řešení, která umožňují nežádoucí vlhkosti předejít. Nejefektivnější z nich představuje difúzně otevřená nebo odvětrávaná fasáda, kterou firma LIKO-S dodává pod značkou Živá fasáda.
Přívlastek „živá“ si vysloužila z toho důvodu, protože je schopná propouštět vodní páry, a nechává Váš dům skutečně dýchat. V případě Živé fasády nikdy nedochází k vlhnutí izolace, čímž jsou zajištěny stálé tepelně-izolační vlastnosti a eliminuje se zároveň riziko vzniku plísní. Z tohoto důvodu představuje Živá fasáda ideální řešení pro rekonstrukce rodinných domů s vyšší vlhkostí zdiva. Široká variabilita finální úpravy ji ale zároveň opravňuje pro použití i u těch nejmodernějších novostaveb.

zatepleni drevostavby

Celoročně příjemné klima

Difúzně otevřená skladba Živé fasády používá pro zateplení rodinných domů, ale i administrativních objektů, izolační pěnu Icynene, která je u nás známá pod značkou Chytrá izolace.
Izolační vrstva řešená vytvoří neprůvzdušnou a zároveň difúzně otevřenou izolační vrstvu, která nedovolí studenému vzduchu proniknout do konstrukce a zároveň umožňuje vodním párám odvádět z interiéru i zplodiny lidské činnosti, mezi které patří především oxidy uhlíku či dusíku. Díky unikátní buněčné struktuře Chytré izolace je zajištěno opravdu dokonalé zateplení.

dum po zatepleni

Pohledovou vrstvu tvoří fasádní desky nebo panely zavěšené tak, aby umožnily odvod prostoupivších vodních par, a zároveň dává architektu či majiteli domu nepřeberné množství variant finálního vzhledu.
Celý systém zajišťuje nepřetržité odvětrávání a dokonalé izolování eliminující riziko vzniku plísní v interiéru. Celoročně příjemné klima, a to i za velkých veder, je nezanedbatelnou výhodou všech povrchů zaizolovaných Chytrou izolací, která si do svého kréda dala slogan „V zimě hřeje, v létě chladí“.

moderni obklady a zatepleni

Spolehlivé řešení pro zdravý domov

Živá fasáda není žádným vědeckým experimentem ve stavebnictví, ale jedná se o velmi spolehlivé a komplexní řešení, které zajišťuje zdravé životní prostředí uvnitř budovy. Kombinace finálního obkladu s Chytrou izolací zlepšují zároveň akustické vlastnosti zdiva. Tento typ fasády svými parametry je vhodný i do nejrušnějších ulic měst či do blízkosti silničních či vlakových koridorů.
Živé fasádě nelze upřít ani estetické kvality. Co se finálního vzhledu týče, fasádní panely mohou mít několik tváří. Záleží na vkusu stavebníka, zda zvolí dekorativní lamináty, dřevěný obklad, cihlový systém Novabrik nebo opravdu živou fasádu v podobě živých rostlin.

oblozeni Novabrik

Také Vás Živá fasáda zaujala? Objednejte si bezplatnou konzultaci a nezávaznou cenovou nabídku. Potřebné kontakty najdete na stránkách www.chytarizolace.cz a www.zivafasada.cz, kde také načerpáte více inspirace pro Vaše zdravé bydlení.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze