Úvod

Granitový dřez Schock je jistota spokojenosti

V dnešní době se již všeobecně ví o výhodách kvalitních granitových dřezů. Jsou to především snížené nároky na údržbu, pestrost tvarů a barev. U značkových výrobků, obzvláště německých výrobců také domyšlenost při používání dřezů jako významné části kuchyňské pracovní plochy.


Není granit jako granit.

Se vzrůstající oblibou právě kvalitních granitových dřezů Schock se na trhu objevuje spousta více či méně podobných výrobků s velmi rozdílnými vlastnostmi, které lze označit sice jako kompozitní, tedy pouze složené materiály. Nemusí se však jednat o kvalitní granitový dřez, který očekáváte. Mnohdy jde o kombinaci plastů a vláken, jindy o kombinaci různých pryskyřic a různých plniv. Více na : http://www.drezy.info/granit.pdf



Co jsou přesně granitové dřezy?

(od slova granit-žula) patří mezi nejodolnější a z hlediska užitných vlastností mezi nejvýhodnější kompozity jejich složení by mělo být přibližně tři čtvrtiny a více křemenných písků pojených akrylátovým resp. polymethylakrylátovým pojivem. Vlastnostmi by se měli blížit k umělé žule neboť křemen je netvrdší složkou žuly. Typ pojiva, zpracování kameniva i technologie lití a konečného obrobení rozhoduje o vlastnostech dřezů.





To v čem vynikají dřezy Schock je…

Třicetiletý vlastní vývoj autora patentu na výrobu granitových dřezů německé Schock, GmbH. dospěl k ojedinělé kombinaci různé zrnitosti speciálně zaoblených křemenných zrn, které se vzájemně vyplňují. Schock tak dosahuje výrazně hladšího povrchu jinak masivně granitových dřezů aniž by povrch obsahoval větší množství (plastového pojiva). Díky tomu jsou tyto dřezy přirozeně daleko méně náchylné k ušpinění a jejich povrch je i odolnější než tomu je u průměrných granitových dřezů jiných značek. Prémiová kvalita se díky chytrému vlastnímu patentu firmy Schock nemusela příliš odrazit v ceně, která se u dřezů z materiálu Schock Cristalite PLUS pohybuje v průměrů cen renomovaných značek. Dřezy Schock se vyrábí výhradně v Bavorsku jedné z technologicky nejvyspělejších německých spolkových zemích a konečné zpracování probíhá výhradně na číslicově řízených automatech s vysokou přesností.



Poslední vývoj dřezů a minimální údržba.

Z produkce stejného výrobce pochází i nejvyšší řada z patentovaného materiálu Cristadur, který pro svou hedvábnou hladkost bývá označován neoficiálně jako NanoGranit. V Německu se užívá výraz (hedvábně tvrdý), který vystihuje i nejvyšší tvrdost a odolnost. To, že u této prémiové řady materiálů je také zajištěna aditivací stříbrem doživotní antibakteriálnost je samozřejmostí. Podstatná přednost také je, že jsou vyráběny v nadčasových odstínech, které nejsou „kropenaté“ a hodí se k jakékoli struktuře ostatní kuchyně . Doladíte pouze odstín. Odměnou za příplatek v řádu 15 % k průměrným cenám je Vám i časem stále krásný neopotřebovaný dřez, který vyžaduje minimální údržbu.



Dřezy Schock Cristadur (NanoGranit) nabízejí odborná značková studia všech značek. I v případě, že Vám je přímo nenabídnou se lze dohodnout přímo se zastoupením Schock CZ , které pro Vás vše s vaším dodavatelem kuchyně vše domluví . Běžná cenová hladina dřezů Schock je od 4 tis do 15 tis Kč, podle materiálu a tvaru.

www.schock.cz

Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze