Úvod

Jak vymalovat podkroví

Máte krásný podkrovní pokoj a přemýšlíte, jak ho vymalovat? Poradíme Vám, jak vymalovat podkroví, aby působilo útulným, ale nikoli stísněným dojmem.


Výmalba podkroví má svá specifika
Představa podkrovního bytu je velice lákavá a romantická. Aby však interiér působil útulně, je třeba při jeho výmalbě respektovat jeho specifika. Jde o to, že stěny v podkrovních místnostech nejsou stejně dlouhé. Obvykle proti sobě stojí dvě delší a dvě kratší strany. Vzhledem k tomu, že se od stropů a stěn v okolí oken odráží větší část denního světla, použijeme na šikminu co nejsvětlejší barevný odstín. Nemusíme se omezovat na klasickou bílou, kterou nikdy nic nezkazíme, ale můžeme do ní přimíchat trochu žluté nebo oranžové a vytvořit tak svěží vanilkový či meruňkový odstín. V případě použití tmavých barev by interiér působil stísněným dojmem.



Podkrovní ložnice
Do podkrovní ložnice volte raději chladnější odstíny, jako je modrá, zelenkavá, anebo fialková. Nemalujte barevně celou místnost, ale pouze jednu stěnu, anebo dvě protilehlé. Ostatní stěny ponechte bílé, anebo co nejvíce světlé. Pokud chcete získat trochu prostoru navíc, můžete použít úzké vertikální pruhy.

Kam dál?
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze