Úvod

Maminčino koupelnové království

Také patříte mezi maminky, které se celý den nezastaví? Musíte zvládnout náročné zaměstnání, úřady, nákupy a ještě domácnost. A k tomu všemu chcete dobře vypadat. Není divu, že se těšíte na zaslouženou chvilku klidu strávenou za dveřmi Vaší koupelny! Udělejte si proto z této místnůstky své malé království. Přinášíme Vám několik inspirativních nápadů.


Zasloužená chvilka klidu
Sotva se s nákupem vrátíte ze zaměstnání, začíná kolotoč číslo dvě. U dveří domova Vás sice vítá věrný pes, avšak v doprovodu věčně špinavých dětí a hladového manžela. Když pak konečně sklidíte ze stolu, zkontrolujete dětem úkoly a dostanete se do koupelny, s úlevou za sebou zaklapnete dveře. Když budete mít trochu štěstí a nic závažného se nestane, máte svou půlhodinku jen a jen pro sebe. Někdy o víkendu se člověku poštěstí, získat i o něco více času. Jak tedy zařídit, aby ona chvilka Chá byla pro Vás co nejpříjemnější? Přeci tak, ž Vaší koupelny vytvoříte příjemný interiér, který vybavíte opravdovým komfortem. 

Nechte si poradit
O inspiraci ani o vybavení koupelen, od sanity, přes doplňky, až po obklady a jejich alternativy dnes skutečně není nouze. Jediné, čím je člověk při zařizování koupelny limitován, je její velikost a pořizovací cena. Na první pohled se to nemusí jevit jako příliš výhodné řešení, ale pokud stojíte na prahu zařizování koupelny, vyplatí se, nechat si navrhnout koupelnu přímo v koupelnovém studiu. Možná Vás nyní trochu překvapíme, ale za návrh příliš nezaplatíte. Ve studiu budou totiž rádi, že jste se rozhodli pro koupelnu právě od nich. Nehledě na to, že budou mít přesnou představu o tom, jak své zboží v koupelně optimálně zkombinovat a umístit. Kromě toho se tak můžete vyvarovat častých chyb, kterých se novopečení majitelé koupelen dopouštějí. 

Zvolte si svůj styl
Interiér koupelny má jednu obrovskou výhodu, která spočívá v naprosté designové nezávislosti na ostatních místnostech v domě či bytě. To Vám umožňuje, svobodně si zvolit styl, který se Vám líbí. Vaše malé vodní království se může pyšnit moderním vybavením v minimalistickém duchu, nebo na sebe může vzít podobu malé demoverze orientálních lázní. Pokud je Vám blízká italská klasika s okrasnými dlaždicemi na stěnách, jděte do ní! V místě Vašeho vzácného odpočinku si přeci můžete zcela bez výčitek splnit své přání. Váš partner Vám v jeho realizaci jistě rád pomůže. Mnoho šikovných domácích kutilů dokáže koupelnu velmi zručně obložit. Jestliže však toužíte po nějaké náročnější úpravě interiéru, než jsou obklady, třeba po benátském či marockém štuku, pak bude lepší, svěřit dílo do rukou odborníků. 

Zbavte se rušitelů
Pokud máte tu možnost, umístěte pračku, která by Vám mohla při relaxování a péči o tělo připomínat některé domácí práce, do jiné místnosti. Moderní domy již bývají vybaveny řadou technických místností, prádelnu nevyjímaje. Další z možností je, umístit koupelnu do kuchyně, včlenit ji do řady vestavěných spotřebičů. Třeba hned vedle myčky nádobí. Toto americké řešení se ukázalo jako velmi praktické také v českých domácnostech. Vždyť člověk zpravidla dělá několik domácích prací najednou! Pokud to však Vaše bytová situace neumožňuje, umístit pračku jinam, než do koupelny, hranatého rušitele zde elegantně zamaskujte. Někdy stačí moderní textilie, která krásně ladí s designem koupelny. 

Klidně se rozmazlujte
Koupelnu nebo sprchový kout? Sprcha Vás v kombinaci s ovocným sprchovým gelem příjemně osvěží v parném dni, za chladných nevlídných dnů zase můžete čerpat energii v horké koupeli plné voňavé pěny. Pro menší koupelny je vhodné řešení dva v jednom, které umožňuje oba druhy požitku. Co Vám dále může prospět, je bidet se speciální úpravou vhodnou pro ženy, s tzv. dámskou sprškou. V koupelně by dále nemělo chybět velké koupelnové zrcadlo. V případě menší koupelny jistě oceníte, že zrcadlo opticky zvětší prostor. Máte ráda luxusní prostředí, kde je teplíčko? Přidejte do koupelny koupelnový žebřík s pěkným designem, nebo infrapanelové topné těleso v podobě zrcadla nebo obrazu. To vše a mnohem více je dnes možné. Tak těchto možností využijte. Rozmazlování si přeci zasloužíte!

Foto: Samphoto

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze