Úvod

Pěstujte nenáročné pokojovky!

Vypadají krásně a péči o ně zvládnete! Pokud patříte k začátečníkům nebo k těm z nás, kteří zalévají květiny stylem dva týdny nic a najednou přelít, pak je pro vás tento článek jako stvořený. Pojďte se podívat na 5 námi vybraných pokojových rostlin, které by u vás mohly přežít. Pečujte o své přírodní soukromé čističe vzduchu!


Lopatkovec
Nesmírně elegantní rostlina, která sluší každému interiéru. Má ráda stinné místo a stále vlhkou půdu. Květy, které pro svůj tvar dostaly typické pojmenování, jsou zprvu zelené, po uzrání zbělají.

Tchýnin jazyk
Tuto rostlinu s nelichotivým názvem nezahubí skutečně skoro nic. Snese sucho, v zimě se nezalévá vůbec a má ráda slunce. Pokud ji zapomenete zalít opravdu dlouho, upozorní na sebe… vykvete.

Nenarocne pokojove rostliny poslouzi jako svezi dekorace

Dracena
Této rostliny je asi 40 druhů, z tak pestré nabídky si musí vybrat každý. Zbystřit by měli pouze majitelé domácích mazlíčků, Dracena je pro zvířata jedovatá! Místo vyžaduje světlé, ale ne slunné, s teplotou nad 18°C. Ideální je mírně zalévat během růstu, v zimě opravdu výjimečně.

Nenarocna Dracena v krasnem zavesnem kvetinaci

Zelenec
Jde o oblíbenou trávovitou rostlinu. Je to tedy dobrá volba pro začátečníky či zapomnětlivce. Potřebuje jasné a nepřímé sluneční světlo. Výborně se jí daří v závěsných květináčích. Oblíbená je zejména bíle pruhovaná odrůda. Bude zdobit každý obývací pokoj.

Aloe Vera
Krásně vypadá, je nenáročná na pěstování, a ještě je nesmírně užitečná! Neměla by chybět v žádné domácnosti. Najdete ji ve vícero variantách. Zalévá se jen mírně, v zimě si vystačí dokonce zcela bez vody. V létě je pro ni nejlepší plné slunce, v zimě světlé a chladné místo. Naučte se využívat její léčivou dužinu.

Aloe Vera je krasna a obsahuje uzitecnou duzinu

Pokud se vám neuchytí ani tyto nezničitelné rostliny, nezbývá než sáhnout po kaktusové klasice nebo zvolit oblíbené sukulenty. Ty by vám mohly pomoci opět zvednout vaše pěstitelské sebevědomí. Samozřejmě je potřeba zvolit vhodné místo. Pokud máte to štěstí a součástí vašeho bytu je zasklená terasa, není důvod váhat!

Odolne kaktusy a sukulenty vytvori kouzelne zatisi

Věříme, že vás naše tipy zaujaly. Je opravdu škoda mít domov bez živých rostlin. Teď už víte, že se najdou kousky, které zvládne skutečně každý! Navíc tyto nenáročné rostliny zbavují vzduch škodlivých látek jako je třeba formaldehyd.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze